Varumärke (2) - kopia

Så här frigör du tid för det som är viktigt i sommar


Det här inlägget är kopplat till #Flowboosten

Flowboosten är ett gratis stöd för dig företagare som vill ha inspiration, pepp och verktyg som hjälper dig FRAMÅT.

Det här är en riktig pärla till verktyg när det kommer till att frigöra tid och göra plats för den mix av jobb och ledighet du vill ha.

För jag tror att du (liksom jag) vill ha plats för bägge. Både känna att företaget tar steg framåt – samtidigt som det finns plats för helhjärtad och närvarande ledighet.
Kanske speciellt nu under sommaren...?

Många egenföretagare brukar känna sig oroad inför just sommaren, eftersom det är en relativt lång period när vi vill och behöver få plats med så mycket mer än jobb. Exempelvis ev. barns ledighet, mer flexibilitet och spontana utflykter, tid för umgänge och ”bara vara”.

Så hur får vi plats med MER i ett redan överfullt schema…?
Häng med i övningen nedan, så får du se!

Så här frigör du tid för det som är viktigt i sommar


Den här övningen hjälper dig att se hur du fördelar tiden normalt under en vecka, hur du skulle vilja fördela tiden under sommaren, och i och med detta också få insikt i vad du vinner på att skala av och förändra - för att få den sommar du vill ha.


Gör så här:
 
  • Skriv ner vad du just nu lägger din tid på under en vecka och hur lång tid respektive sak tar. Skriv upp sysslor under såväl arbetstid som privattid.

 
  • Skriv ner vad du vill att en vecka ska innehålla under sommaren. Vilka aktiviteter vill du hinna med under en sommarvecka? Fundera också över hur lång tid ungefär du vill lägga på var och en av dessa aktiviteter.

 
  • Utifrån den bild du nu fått av hur en vanlig vecka ser ut, och hur du vill att en sommarvecka ska se ut: Vad behöver du skala av, delegera, göra annorlunda - för att din önskesommar ska bli verklighet?

 


Det här verktyget kan du använda på andra perioder än sommaren också. Kanske inför julen eller andra gånger du ev. vill vara lite extra ledig?
Eller varför inte använda den för att synliggöra vad du lägger din tid på under en helt vanlig vecka, så att du kommer ett steg närmare en veckostruktur du VILL ha…?

Lycka till!

Drömmer du om att driva ditt företag med
lätthet & framgång?

Jag kan hjälpa dig:

Flowboosten –

3-5ggr/månad formar jag brev med tips & inspiration och skickar till mina prenumeranter.
Gratis, bekvämt & motiverande.

Prenumerera gratis på Flowboosten

Linda Lindberg

Jag som har skrivit detta inlägg heter Linda Lindberg. 
Mitt jobb och passion är att hjälpa dig företagare att nå hållbar och välmående framgång.

Varmt tack för att du tog dig tiden att läsa! Lämna gärna en kommentar så att jag får veta att du har varit här :)
//Linda
linda@linnovakarriar.com
@lindalindberg

@emailcoachen