Varumärke (2) - kopia

Så här får du tid för det som är viktigt för dig

Lästid: ca 2 min 

Egentligen skulle vi kunna vara väldigt krassa och säga så här: du väljer själv vad du lägger din tid på. Om du inte anser dig ha tid för det som är viktigast för dig – så innebär det att du har prioriterat andra saker istället.

Även om detta låter hårt för någon som känner sig väldigt tidspressad och som kämpar för att få tidspusslet att gå ihop, så är det sagt med största välmening. All tid du kanske lägger på att slö-surfa, titta på tv, städa, säga ja till allt och alla, etc – har du uppenbarligen prioriterat högst eftersom du valt att lägga din tid på detta.

Nu tror jag inte att du har suttit och skrivit ner slö-surfing, tv-tittande, etc i en prioriteringslista utan att dessa sysslor mer eller mindre ”ramlat” in i ditt liv utan att du tänkt så mycket på det.

Så här finns alltså MASSOR med tid att frigöra ganska snabbt, och detta genom att helt enkelt ta dig tiden att skriva ner de saker som du vill prioritera.

Så här gör du för att få tid för det som är viktigt för dig

Så här kan du göra:

  • Rangordna dina mål så att du har ett Prio-1, 2, 3, etc och ge förtur åt det arbete som för dig närmare ditt Prio-1 mål först och främst.
 
  • Kategorisera dina actions i A, B eller C. A står för de actions som har avgörande betydelse för att nå ditt Prio-1 mål. B står för actions som är viktiga men inte lika avgörande. Och C står för actions du kan ägna dig åt om du får tid över.
 
  • Skriv ner vad som är viktigast för dig att hinna med under din privata tid och se till att detta får förtur i ditt liv.


 

  • Delegera det som någon annan kan göra lika bra – eller bättre – än dig.  

Även om det kan kännas svårt att börja prioritera så här så kommer det snart att bli lättare eftersom du väldigt tydligt kommer att se och känna resultat i form av snabbare uppnådda mål, mer tillfredsställelse med dina prestationer, och känslan av att du har kontroll över din tid och energi.


Nyckeln  är att du blir mer kräsen med vad som får din tid/energi istället för att se på allt du gör som lika viktigt, och/eller tillåta att massor av ”skräp” får smyga sig in och uppta utrymme i ditt liv.

Din tid och energi är de mest värdefulla resurser du har som företagare, så ta väl hand om dem!


Varmt lycka till med prioriteringsarbetet - och berätta gärna i en kommentar (eller ett mail) hur det fungerar för dig :)

Linda Lindberg

Jag som har skrivit detta inlägg heter Linda Lindberg. 
Mitt jobb och passion är att hjälpa dig företagare att nå hållbar och välmående framgång

Varmt tack för att du tog dig tiden att läsa! Lämna gärna en kommentar så att jag får veta att du har varit här :)
//Linda
linda@linnovakarriar.com
@lindalindberg

@emailcoachen