Varumärke (2) - kopia

5 fokus som leder till uppnådda mål & mer flow i sociala medier

Lästid: ca 6 min

Skulle du vilja ha ett stressfritt förhållande till dina sociala medier där allt flyter på, känns lätt och roligt – och samtidigt leder till konkreta resultat i form av fler kunder, försäljning, besökare, följare, interaktion...?

Då vill jag tipsa dig om 5 fokus som var och ett hjälper dig en bit på väg – och där alla tillsammans hjälper dig att nå fler mål och mer flow i sociala medier.
 

Mål & Flow i sociala medier

Mål + Flow är alltjämt = framgång

Om du läst de senaste blogginläggen om Mål & Flow så vet du att jag alltid kopplar ihop dessa två. Att det i den kombinationen ligger en kraft som gör att du snabbare och enklare når dina mål samtidigt som du mår bra här och nu. Vill du läsa mer om detta berättar jag mer utförligt om det i inlägget: Mål & Flow = en snabbare och enklare resa till ditt drömföretagande
 

Sociala medier blir lätt en värld i sig för oss soloföretagare. För en del är det ett mysigt ställe att ”hänga i”, surra med andra entreprenörer och diskutera ditten och datten i olika trådar.
För andra blir det mest stress och prestationsångest när de tänker på sociala medier. Alla ”do´s and dont´s”, pekpinnar och trender att hålla reda på gör att många känner sig konstant steget efter.


Så också när det handlar om dina sociala medier – vinner du på att tänka kombinationen av Mål + Flow. Vad behöver du nå fram till för resultat för att det ska vara värt tiden du lägger ner? Och hur behöver du jobba med dina medier för att du ska känna att det passar dig?
 
Du kan fokusera på följande 5 områden:

 Fokus 1: Planering & Struktur

Att skapa en plan och grundläggande struktur för sina sociala medier är som att ge sig själv en väldigt fin present.
Via planering hittar du en riktning som gör det enklare för dig att jobba och nå fram till det du vill. Och via en struktur hittar du rutiner och arbetssätt som förenklar för dig att producera, posta och underhålla dina medier.
 
Många tycker det är svårt att planera sina aktiviteter på sociala medier, vilket ofta tyvärr leder till att man hoppar över det helt och hållet. Och det klart, ska man anamma alla experters råd om vad man "ska och inte ska göra" i medierna – så kommer planeringen att bli både tids- och energikrävande!
 
Mitt råd är därför att du gör din planering enkel. Sätt upp ett fåtal riktlinjer som du faktiskt kommer att följa. Det är alltid bättre att skapa en enkel planering och vid behov lägga till bitar senare, än att starta med att göra en detaljerad och komplicerad plan som är svår och tråkig att följa.

Fokus 2: Flöden & Resurser

De allra flesta av oss snyter inte ut ett kvalitativt inlägg ur näsan.

För de flesta krävs det istället en hel del jobb innan inlägget syns i medierna: komma på en idé, skriva ett utkast, renskriva, fixa med foton, fundera över taggar, kopiera och klistra in, etc, etc

Att därför se över hur dina flöden ser ut (flöde = den tid det tar från det att du VILL skapa ett inlägg till dess att det ligger ute på exempelvis Instagram), kan hjälpa dig att hitta tidstjuvar, tröga rutiner och annat som lägger sig som en våt filt över ditt arbete med sociala medier.

Målet är att reducera onödigt slöseri av tid och kraft, så att du får effektiva och smidiga sätt att uppdatera och underhålla dina kanaler.

Fokus 3: Feedback & Gemenskap

För att som företagare nå den där riktigt sköna känslan av flow i sociala medier, behövs respons och interaktion med andra människor. Du behöver få bekräftelse på att dina inlägg gör skillnad i bruset, att någon gillar det du skriver så att du inte ensamt står och ropar utan publik. Och på samma sätt som du behöver detta, behöver också andra det.

Att fokusera på att ge uppmärksamhet till andra och att berätta de gånger du tänker: Wow det där skrev hen bra!  (istället för att bara tänka det) - skapar glädje hos både mottagaren och dig själv.

Du vinner alltså mycket på att fundera över hur du kan bidra till mer gemenskap och interaktion på sociala medier. Den enkla gamla sanningen: ”Gör mot andra så som du önskar bli behandlad själv” är en bra tanke att ta med sig.

Fokus 4: Lärande & Utveckling

Det finns alltid nya trender och saker att lära kring sociala medier. Det krävs mer än en heltidssysselsättning att hålla koll på allt detta, och det är ju ändå tveksamt om det i slutändan är smart att hoppa på allt nytt som kommer..?

Däremot vinner du mycket på att hålla ögon och öron öppna. Vad skriver andra om just nu? Hur formar de riktigt insatta sociala medie-experterna sina inlägg under den här perioden?
 
Genom att öppna upp för lärande och inspireras av skiftningar i sociala medier så kommer du att få nya idéer på hur du kan nå fram till dina syften och mål. Du kommer att bli kreativ i hur du kan engagera och sprida dina kunskaper, och nå fram till innovativa sätt att kombinera det nya med din grundläggande tanke.

Allt sammantaget hjälper dig att utveckla dina kanaler, och förutom att det ökar möjligheterna för fina resultat i form av nya följare, kunder och affärer – så är det också väldigt roligt.

Fokus 5: Hälsa & Mindset

Va, vad har hälsa och mindset att göra med sociala medier kanske du undrar?

Väldigt mycket skulle jag säga.

När allt flyter på och går som på räls: följarna rullar in, interaktionen blomstrar, du säljer och får gensvar på dina inlägg och deltar glatt i diskussioner – så tänker man inte på att det ganska lätt kan bli något helt annat.

Det räcker med ett par inlägg som inte får samma mängd gensvar, eller att följarna plötsligt inte kommer in, eller att du lägger ner massor av tid som inte ger några resultat – så vandrar lätt blicken till det andra gör. Varför får hen så bra gensvar? Vad gör jag för fel?

Få saker är så bromsande för känslan av flow och framgång i sociala medier som att jämföra sig med andra och skapa orimliga prestationskrav på sig själv.
Anti-flow i sociala medier - är därför en vanlig problematik jag hjälper mina kunder att hitta vägen ut ifrån. I dessa anti-flow tillstånd är det lätt att lägga ner mer tid på medierna än man hade tänkt, och/eller att frångå sin genuina plattform och sina mål - och istället börja göra som ”alla” andra.

Därför vinner vi på att stanna upp från aktiviteterna nu och då och titta på hur vi använder dem och hur användandet får oss att må och känna.

Linda Lindberg

Jag som har skrivit detta inlägg heter Linda Lindberg. 
Mitt jobb och passion är att hjälpa dig företagare att nå hållbar och välmående framgång.

Varmt tack för att du tog dig tiden att läsa! Lämna gärna en kommentar så att jag får veta att du har varit här :)
//Linda
linda@linnovakarriar.com
@lindalindberg

@emailcoachen

  • Linnea • 26 februari 2019 09:19:38
    Jag ÄLSKAR dina inlägg!! Du skriver så tydligt och allt är till så otroligt mkt hjälp! Stort tack för allt du ger Linda! <3 <3
  • Åå tusen, tusen tack Linnea - vad glad jag blir! <3 :)

    26 februari 2019 12:59:23